Att vara chef, VD och människa i en organisation i förändring

20131225-080157.jpg

Juldagsmorgon glimmar, och jag tänker inte gå till stallet. Istället var jag och familjen på julnattsmässa i Visby domkyrka som avslutning på julaftonen. Stämningsfullt och massor med folk, men jag känner mig sällan helt bekväm med de kyrkliga ritualerna. Däremot gillar jag att sjunga med för full hals i de vackra julpsalmerna! Svår kombo, faktiskt.

Bloggandet har legat helt nere den senaste månaden, av ren och skär prioritering. Slutet på hösten har erbjudit en svår obalans i förhållandet mellan arbetsuppgifter och tillgänglig tid, skulle man kunna uttrycka det… Jag tror samtliga på ABF-expeditionen haft samma känsla – vilka arbetsuppgifter man än har – att vi liksom varit lite i bakvatten. Steget efter, eller åtminstone KNAPPT i fas. Det blir slitsamt i längden, och mycket får stryka på foten i såna perioder.

Nu hoppas jag emellertid att alla har bytt ut den känslan mot en annan; julefrid. Själv njuter jag julen med de käraste i livet; maken, dottern och svärsonen. Vi har sköna dagar tillsammans med julmys i kvadrat. Jag försöker läsa på papper istället för på skärm (går sådär), se på film och TV (där kom skärmen tillbaka!), vi spelar spel, pratar och äter gott. Vill ta vara på de här dagarna och sen gömma dom i mitt hjärta. Det jag lever just nu, närheten, är det ENDA som betyder något i själva verket.

Hoppas du också får leva i närhet dessa dagar.

God jul!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

<span>%d</span> bloggare gillar detta: