Att vara chef, VD och människa i en organisation i förändring

Träna för att orka!

Maria på gymmet

Ett av mina senaste svettpass på gymmet!

Vi håller ett rätt hårt tempo på jobbet, inte bara jag utan samtliga medarbetare. Det beror på flera saker – dels är det något alldeles nödvändigt att vi alla ger vårt yttersta, dels är vi nog de flesta av oss beskaffade så att vi alltid vill prestera och gärna prestera ännu bättre. Hela tiden. Oavbrutet. Det är både bra och dåligt, och det gäller att alltid försöka balansera så det inte slår över. En av mina uppgifter är att hålla ögonen på det, och uppmuntra till och påminna om att kompensera sin tid, ta roliga pauser och inte minst ta hand om sin kropp.

Själv är jag en gränslös person i många avseenden, inte minst jobbet. Jag ser aldrig något slut eller något tak, skulle jag råka skymta det så höjer jag taket eller skapar nya utmaningar så slutet ligger längre bort. Jag är aldrig nöjd, jag höjer ständigt ribban. Parallellt som jag blivit medveten om det och också kan uttala det högt, har jag börjat utveckla metoder för att orka vara just gränslös. Jag kan koppla av också, helt och hållet, bara jag har rätt förutsättningar (som att t.ex. resa bort). Och så ser jag till att träna kropp och knopp på olika sätt. Dels har jag den fantastiska yogan som har fångat mig och som kommer att behålla mig livet ut. Här får jag smidighet och styrka, såväl fysisk som mental. Dels cyklar jag en hel del eftersom jag under normala omständigheter tar mig till och från jobbet per cykel (6,2 km enkel resa). Här får jag dagsljus, frisk luft och kondition. Sist och slutligen kompletterar jag mitt välmående med att gå på gymmet, vilket jag försöker få till stånd 2-3 ggr per vecka. Det ger mig en starkare kropp, bättre ämnesomsättning och ännu lite bättre flås. Musklerna gillar att jobba!

Ju äldre kroppen blir, desto viktigare är det att ta hand om den. Det finns egentligen inget sånt som att ”inte ha tid”. Det är helt och hållet en prioriterings- och planeringsfråga. Det är heller ingen annan som fixar din hälsa, det hänger helt och hållet på dig. Att investera några timmar per vecka i dig själv, lönar sig i längden. Och jag vet att medarbetare som tar hand om sig själva är gladare, har större frisknärvaro och gör ett ännu bättre jobb.

Ergo: satsa på friskvård för dina medarbetare, och föregå själv med gott exempel. Det är ett osvikligt framgångsrecept för ditt företag eller din organisation!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

<span>%d</span> bloggare gillar detta: