Att vara chef, VD och människa i en organisation i förändring

Konsten att göra en smiley

Det är budgettider, med allt vad det innebär. Att sy ihop en budget med tillhörande verksamhetsplan för kommande år är rätt komplicerat i ABF-världen med alla våra säregna utmaningar och svåra ekvationer. Att vi dessutom har ett bolag som är ett kommunicerande kärl med folkbildningsverksamheten gör det inte mindre komplicerat, men samtidigt roligt och utmanande. I alla händelser ägnas mycket av min tankeverksamhet åt detta nu, pusslandet fyller mitt huvud.

Så ibland får man ett välkommet avbrott där man tvingas tänka annorlunda. Idag hade jag äran att leda en studiecirkel i sociala medier för ett gäng PROare. Jag kan knappast tänka mig något mer meningsfullt och livgivande. Dessa vetgiriga, härliga människor! De ville veta mer om Facebook t ex, ville förstå vad det är de hittills har valt bort mer eller. Indre medvetet och vad det är barnbarnen har försökt säga att de måste vara med i. De bubblade av frågor!

En av de mest oväntade frågorna var hur man gör såna där roliga gubbar i texten (smileys). De antecknade frenetiskt när jag visade på min egen statusrad hur man sätter ihop kolon, bindestreck och parenteser.

Den här stunden i eftermiddags var jag långt ifrån budget 2014, kan jag säga!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

<span>%d</span> bloggare gillar detta: