Att vara chef, VD och människa i en organisation i förändring

001

Den här veckan har jag medarbetarsamtal. Det står fullständigt klart för mig att dessa inte är vad de har varit. Frågan ”hur har det senaste året varit” känns fånig att ställa och måste vara oändligt svår att svara på. Det senaste året för en medarbetare på ABF Gotland är så innehållsrikt, att det näst intill är omöjligt att överblicka. Under det senaste året har medarbetaren hunnit ändra arbetsuppgifter så många gånger att ett år ter sig som en ocean av tid. Det skulle vara betydligt större relevans att fråga om det senaste kvartalet.

För 10-15 år sedan  var frågan mer giltig. Då hade man sin arbetsbeskrivning, och den följdes år efter år. Då var det också stunden under medarbetarsamtalet som kanske var den enda under hela året då man gick på djupet, såg varandra i ögonen och ställde de svåra frågorna och bjöd på de tuffaste svaren.

I dag för jag en ständig dialog med var och en av medarbetarna om deras arbetsuppgifter, ändamålet, utmaningarna. Det ingår i vår vardag, och gör att det årliga medarbetarsamtalet blir rätt odramatiskt och bara ett i raden.

Det är bättre, faktiskt. Mycket bättre!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

<span>%d</span> bloggare gillar detta: