Att vara chef, VD och människa i en organisation i förändring

Frisknärvaro

Att vara frisk är viktigt, och för mig som chef är personalens inställning till friskvård nästan lika viktig som allt annat. Jag kräver inte – även om jag skulle vilja! – men uppmuntrar å det livligaste en aktiv livsstil. Att själv ta ansvar för sin hälsa visar också att man är mogen ansvar på andra områden. Det visar också att man inte är så benägen att alltid hänga på sig offerkoftan, utan inser att man själv kan påverka rätt mycket.

Hos oss har vi en rejäl friskvårdspeng, och jag är också generös med att man får bedriva sin friskvård på arbetstid om man vill. Vi har höj- och sänkbara skrivbord, vi har tillgång till en ergonomisk stol att ta till i bland. I våra kompletterande utrymmen där vi ibland kryper in för att vara ifred (eftersom vi sitter i ett öppet kontor) erbjuder olika sittställningar. Vi försöker – inte minst! – att ha kul på jobbet!

Min egen insats för att må bra fysiskt består i att utöva yoga och styrketräning, samt att cykla till och från jobbet (ca 1,2 mil/dag) när det fungerar. I måndags var jag på yogaklass för första gången på flera månader. I dag – två dagar senare – känns det i kroppen kan jag säga. Men ack så skönt!

Att friska och glada medarbetare betyder snurr på företaget är min enkla slutsats. Även om en inte kan tvinga någon till något, kan en försöka inspirera, och jag brukar varje år vid utvecklingssamtalet ta upp hur var och en använder sin friskvårdspeng.

Hur funkar det hos er?

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

<span>%d</span> bloggare gillar detta: