Att vara chef, VD och människa i en organisation i förändring

Den senaste veckan har jag ägnat åt något jag inte alls kan – att göra en tidning.

Vi bestämde oss hastigt och lustigt i våras att vi skulle satsa halva årets marknadsföringsbudget till att skicka ut studieutbudet till alla hushåll, och samtidigt baka in det i någon sorts magasin med läsvärde. I mitten av maj satt vi i personalgruppen en heldag på min balkong och spånade fram innehåll och arbetsfördelning. Samtliga har varit delaktiga i att skapa innehållet, och temat blir hållbarhet.

De senaste dagarna har jag alltså ägnat åt att göra disposition, sidplanera och klistra in allas texter. Bearbetat, strukit, ändrat, disponerat och omdisponerat. Lekt med Photoshop, Illustrator och InDesign, och lyckats med det mesta jag företagit mig. Stundtals har jag inte haft en aning om HUR, men allra oftast har jag vetat vad jag har gjort.

Det börjar närma sig något som ser ut som en tidning, nu putsar jag på det redaktionella och ska göra om ettan och sätta ihop själva studieprogrammet i mittuppslaget på ett smakfullt och lockande sätt. Visserligen har jag bara en dag kvar att arbeta före semestern, men det här är bara kul jobb så det är sånt jag kan tänka mig att ägna mig åt om det blir en och annan regnig dag på semestern.

Det är lustigt att man kan göra saker man inte kan!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

<span>%d</span> bloggare gillar detta: