Att vara chef, VD och människa i en organisation i förändring

En svensk klassiker!

20130610-065157.jpg

Varenda år, samma sak. Mitt under den vackraste försommaren tampas jag med en fullspäckad kalender. Jag vet att jag är långt ifrån ensam om det – för de flesta tror jag det blir bråttom så här års. Bråttom för att hinna ha semester! En svensk klassiker…

Tiden krymper, och nu är det 1,5 vecka fram till midsommar med fullt schema. Veckan efter midsommar är jag ledig och bortrest, och sen är det Almedalsveckan vilket förstås betyder arbete. Och därefter stänger vi expeditionen. Det är inte mycket tid att vifta på!

Då gäller två saker:

1. Planera, planera, planera. Stå ut under en kort period med att det inte finns utrymme för någon spontanitet. Inte ens en extra fikapaus.
2. I planeringen, också göra tid för det andra du behöver. I mitt fall gymbesök, lukta på blommorna, cykla till och från jobbet (då kan man lukta på blommorna samtidigt!) eller bara hänga med käre maken på balkongen.

Med de här två sakerna som ledstjärna när det är mycket har jag kontroll, mår bra och får allt gjort som måste göras och som finns deadlines på. Men det kräver förstås att allt går i lås; att omgivningen levererar som överenskommet och att inget oförutsett händer. Så är det inte alltid…

Nyfiken: hur hanterar du perioder av extra mycket arbete?

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

<span>%d</span> bloggare gillar detta: