Att vara chef, VD och människa i en organisation i förändring

Supermänniska sökes!

Under mina år på ABF Gotland har väldigt mycket tid och kraft gått åt till att snäva in, organisera om, säga upp personal, spara spara spara, skära ner, säga nej… Åtskilliga gånger har jag undrat om jag någonsin skulle få uppleva expansion, rekrytering, nyskapande.

Förra året togs ett nytt grepp över organisationen med en kompetensväxling som följd. Några medarbetare valde att sluta, och därmed uppstod plötsligt en möjlighet att göra nyrekryteringar. Det var ett roligt och slitsamt arbete som tog hela våren och sommaren i anspråk, och min sommarsemester ”brann inne”. Men resultatet blev jättebra, vi är nu en grupp som är kreativa och produktiva, och som trivs bra ihop.

Nu är jag tillbaka i rekryteringssvängen, ett år senare. Vi söker en vikarie för vår koordinator Lina, som ska vara förädraledig. 89 st sökte, 4 st ska vi möta för samtal. En av dessa hoppas jag är rätt person, en person det kommer att ställas rätt stora krav på. Tjänsten är en nyckelfunktion, ett nav och själva förutsättningen för att vår organisation ska fungera friktionsfritt. Här behöver vi ha en person med huvudet på skaft, som tänker själv, klarar av en hel del ”split vision” och som vågar fatta egna beslut. Jag vill helt enkelt ha en superman eller superkvinna på posten!

Eftersom vi kommer att ha ”kvinnfall” i höst, med både tjänstledighet och sjukskrivning, måste vi som arbetar prestera på topp och ha förmågan att prioritera, sortera bort och strukturera. Då är Linas vikarie en oerhört viktig person för att olja maskineriet och underlätta det arbetet för oss alla.

Få se om det är en av de fyra vi ska möta under kommande två veckor!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

<span>%d</span> bloggare gillar detta: