Att vara chef, VD och människa i en organisation i förändring

?????????????????????????????????????????????????????????????????

Idag har jag arbetat hemifrån, och det har varit en BRA dag! Jösses, så mycket jag fått gjort! Jag kanske inte precis har legat på en filt i gräset – även om det hade varit fullt möjligt! – däremot har jag suttit vid mitt köksbord i tystnad, lugn och ro.

På jobbet sitter vi alla i ett öppet kontor, på gott och ont. Fördelarna är många – vi kan lätt hjälpas åt, vi överhör vad som händer och kan rycka in, det blir effektiva ståmöten och korta avhandlingar av frågor. Det blir också en mycket välkomnande känsla för besökarna. Det finns förstås en och annan nackdel också – röstnivåer, besökare som ställer sig mitt i rummet och hojtar och kräver samtligas uppmärksamhet, stundtals svårt med koncentrationen…

Som komplement till vårt öppna kontor har vi två tysta rum dit vi kan gå med såväl besökare som privata eller känsliga telefonsamtal.

När jag är på kontoret, får jag aldrig något tankearbete gjort. Läsa, skriva, tänka, kreera – allt sånt är nästan omöjligt där. Därför försöker jag ta en dag i veckan vid köksbordet hemma, och faktum är att den dagen känns det som om jag får lika mycket gjort som fyra dagar på kontoret. Men jag måste påminna mig att det inte är sant, det som händer är att jag får ANDRA saker gjorda. Det som händer på kontoret behöver också hända, där är jag bollplank, brandsläckare, småpratar med besökare, löser problem, stämmer av, har möten etc. Allt det behövs ju också.

Alla medarbetarna utom koordinatorn har möjlighet att förlägga sin arbetstid till vilken plats de vill, inte bara jag. Det är en alldeles nödvändig flexibilitet för att vi ska fungera optimalt och göra det bästa för verksamheten!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

<span>%d</span> bloggare gillar detta: