Att vara chef, VD och människa i en organisation i förändring

Fortbildningsdags

I dagarna två befinner jag mig i Älvsjö tillsammans med nästan samtliga av mina kollegor i landet. Det vill säga ABF-cheferna, eller ABF-ombudsmännen som fortfarande en och annan anser att det bör heta (vad säger ordet ”ombudsman”, egentligen?).

Vi ska lära oss hur vi på smartast sätt kan dra ut användbar statistik ur vårt datasystem Gustav, och i morgon kommer våra ordföranden för att lära sig i stort sett samma sak – vilken användbar statistik kan de be oss chefer att dra ut. Om någon frågar mig, tycker jag att vi – chefer och ordföranden – skulle få samlas samtidigt för denna information. På så sätt kunde vi nyttja tiden till att prata om hur vi – på just vår avdelning – vill ha det och kommer att arbeta framöver. Nu får vi försöka hitta tid för det när vi båda har kommit hem.

En sak är alldeles klar – Gustav har nästan oändliga möjligheter och vi (åtminstone jag) använder det inte fullt ut. Gustav registrerar, katalogiserar, kalkylerar och utgör bas för statistik åratal tillbaka etc. i all oändlighet. Risken med ett så pass avancerat system är att vi inte förstår dess storhet och därmed heller inte gör rätt och kompletta inmatningar. Behärskar man det, ger Gustav mångfalt tillbaka.

Har vi tur, har jag lärt mig lite mer om det i dag…

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

<span>%d</span> bloggare gillar detta: