Att vara chef, VD och människa i en organisation i förändring

Alla på vår expedition arbetar inte heltid, vilket gör att vi ibland går om varandra. Eftersom alla jobbar med mycket personkontakter och nätverk, affärsutvecklande och verksamhetsutvecklande är det en stor poäng i att då och då stämma av så vi inte dubbeljobbar eller – ännu värre – något ramlar mellan de berömda stolarna.

På tisdageftermiddagar har vi ett avstämningsmöte – veckomöte kallar vi det – som är max en timme långt. Vi har ingen dagordning, utan det funkar så att var och en har 7 minuter och vi går laget runt. Jag klockar faktiskt tiden, annars är det svårt. På de 7 minutrarna tar jag upp frågor som ska börja med någon av meningarna:

”Jag vill informera om…”
”Jag behöver hjälp med…”
”Jag behöver bolla den här frågan…”

Endast i undantagsfall ryms något annat under mötet, eftersom det handlar om att hålla det kort. Alla ska veta att det inte blir långbänk. Mötet är obligatoriskt, det ska prioriteras. Men det är svårare än man tror att hålla sig till de tre meningarna, gud så lätt det är att sväva ut!

Som komplement till veckomötena har vi månatliga personalmöten som är en halv dag långa. Då har vi en dagordning som alla bidrar till, genom att meddela mig vad de vill ta upp och hur lång tid frågan tar. Jag gör en dagordning utifrån detta, men inte med någon inbördes ordning av frågorna utan vi tar upp dem i den ordning vi känner för. Även här klockas tiden, och det är den person som har initierat frågan som äger den och är ordförande under den punkten.

Så här jobbar vi, och det funkar rätt bra. Det viktiga är att prioritera personalmötena och inte boka in annat i kalendern om det går att undvika och heller inte sitta och önska att man var någon annan stans. Det handlar helt enkelt om respekt för varandras tid.

Hur gör ni på er arbetsplats?

Kommentarer till: "Att samla styrkorna – vikten av personalmöten" (2)

  1. Sanna Brändström sa:

    Detta skulle fler arbetsplatser behöva!!!!!!!!

    • Tack Sanna, roligt att du tycker så. I min värld är det alldeles nödvändigt för känslan att vi arbetar mot samma mål och på samma arbetsplats, annars blir vi sju stycken enskilda firmor!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

<span>%d</span> bloggare gillar detta: