Att vara chef, VD och människa i en organisation i förändring

Nej, jag är verkligen inte rädd för sociala medier. Jag är löjligt förtjust och nyfiken, och skulle kunna leva mycket av mitt liv på Twitter och Facebook, med att läsa artiklar och dela dem, med att själv blogga och läsa andras bloggar.

Tidningen Chef hade en bra artikel om detta, om chefer och deras förhållande till sociala medier. Jag har alltsom oftast noterat att artiklar som handlar om sociala medier tycks vända sig till andra än företagsledningar, och man uppmanar till att – och ger tips på hur man ska! – övertyga sin chef om det fiffiga med att använda sig av sociala medier i sin marknadsföring.

Själv läser jag många bloggar om kommunikation i allmänhet och sociala medier i synnerhet, och det ena ger hela tiden det andra. Jag vill testa, läsa, ladda hem, ladda upp, prova på, dela med mig, kommentera… Min dag börjar med gedigen omvärldsspaning!

Med kaffekoppen på nattduksbordet sitter jag i sängen med min padda och går systematiskt igenom ett antal medier; FB, Twitter, mejlen, lokaltidningen och bloggar. Ungefär i den ordningen. Läser, sorterar bort, delar med mig, kommenterar. Sen lägger jag i ärlighetens namn några ord i mina ständigt pågående Wordfeudmatcher också, när jag ändå är i farten. När jag någon timme senare kliver ur sängen (ofta efter att ha blivit serverad påtår) är jag uppdaterad och inspirerad. Har koll på vad som hänt i världen medan jag sovit, och ofta har jag fått nya idéer inför arbetsdagen. Jag har haft kontakt med vänner och bekanta, tipsat om artiklar och skrivit några rader själv.

Den som är intresserad av det här borde läsa Brit Stakstons bok ”Gilla”. Den beskriver på ett lättfattligt och inspirerande sätt hur vi faktiskt alla är olika och förhåller oss olika. Vi har analoga respektive digitala förhållningssätt, t.ex.

Hoppas du som läser det här följer ABF Gotland och ABF Pensum på Facebook och Twitter? Du får väldigt gärna också följa mig på Twitter och Instagram, t.ex. Facebook är det forum där jag bara väljer att connecta med personer jag har en relation till, där har jag inte bara läsare och följare utan faktiskt vänner, släkt och bekanta. På Facebook är jag privat, i övriga forum är jag ”bara” personlig!

Kommentarer till: "Chefer och sociala medier" (1)

  1. […] Nej, jag är verkligen inte rädd för sociala medier. Jag är löjligt förtjust och nyfiken, och skulle kunna leva mycket av mitt liv på Twitter och Facebook, med att läsa artiklar och dela dem, med at…  […]

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

<span>%d</span> bloggare gillar detta: